Sadevesiremontti

Kun vettä tulee kuin saavista kaatamalla syöksytorvet muuttuvat pieniksi vesiputouksiksi ja vedet virtaavat nätisti ojiin tai kaupungin hulevesiverkkoon. Onnellinen talonomistaja voi huokaista helpotuksesta ja nauttia sadepäivästä – sadevesijärjestelmä on kunnossa.

Toista se on naapurilla, jolla sadevedet virtaavat suoraan maahan ja perustuksiin. Pihalle muodostuu vesilammikoita, kura leviää joka paikkaan, sokkeliin on tullut edellisenä talvena halkeamia, autotallin lattia on märkä ja kellarissa on tunkkainen tuoksu.

Sadevesiremontin tarve

Katolta tuleva suuri vesimäärä voi pahimmillaan aiheuttaa pihamaan vettyneisyyttä ja perustuksen jatkuvaa kastumista. Omakotitalon katolta tulee vuoden aikana 50–100 kuutiometriä sulamis- ja sadevesiä . Tämä määrä riittää pitämään perustukset märkänä ympäri vuoden. Ränneistä suoraan maahan laskeva vesi ei ole myöskään hyväksi talon rakenteille tai pihamaalle.

Sadevesiremontin tärkein tavoite on katolta tulevien sade- ja sulamiesvesien ohjaaminen oikeaan paikkaan. Lisäksi remontilla ennaltaehkäistään kosteuden aiheuttamien ongelmien pääsy kivijalan kautta talon rakenteisiin. Aikaisemmin ränneistä suoraan pihalle kertynyt ja seinän viereen katolta ohjautuva sade- ja sulamisvesi saadaan sadevesijärjestelmällä ohjattua turvallisesti sadevesikaivoon, josta se siirtyy imetyskenttään, ojaan tai kaupungin hulevesiverkkoon.

Muita ongelmakohtia joista voi havaita sadevesijärjestelmän toiminnan puutteellisuuden:

● Katolta tulevien rännien puutteellinen sade- ja sulamisvesien ohjaus
● Vanhat sadevesiputket eivät toimi
● Sadevedet johdettu salaojajärjestelmään
● Sadevesijärjestelmä suunniteltu ja asennettu väärään korkoon
● Pihan kallistukset ovat taloon päin

Sadevesiremontin työvaiheet

1. Tarvekartoitus
2. Kaivantojen ja järjestelmien suunnittelu
3. Sopimus ja aikataulutus
4. Työkoneet ja materiaalit työmaalle
5. Alkuvalmistelut ja kaivuutyöt
6. Järjestelmien asennus ja täyttötyöt
7. Työmaan ja pihan viimeistely
8. Lopputarkastus ja dokumentointi

 

MAKSUTON KARTOITUS

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme tulee kartoittamaan kohteesi ja kertoo tarvittaessa parhaan mahdollisen huoltoratkaisun täysin veloituksetta ja ilman sitoutumista.